Foto-Organizing
Erna Joan
Professional organizer

Foto organizing

Foto’s zijn dierbare herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan de eerste stapjes van je kind, een bijzonder moment met familie en vrienden of een huwelijk. Al deze mooie herinneringen verdienen een goed opbergsysteem om ze regelmatig en gemakkelijk terug te kunnen kijken. Heb je bergen oude foto’s in een schoenendoos waar je al jaren niets mee doet? Of heb je een onoverzichtelijke fotoverzameling op je computer en/of smartphone? Soms begin je er daarom niet eens aan om naar de foto’s te zoeken die je wilt bekijken. En dat is zonde, want je kunt er zo veel meer plezier aan beleven. Daar kan Joan Support je wel bij helpen. Wanneer je jouw foto’s netjes ordent, is het een stuk eenvoudiger om iets te vinden. En hetzelfde geldt voor oude prenten. Wanneer je deze ook netjes hebt gedigitaliseerd en geordend, kun je ze ook via je smartphone, tablet of op de computer op een plek bekijken. Zo komen oude herinneringen weer helemaal tot leven.

Jouw voordelen op een rij:

  • Dierbare herinneringen kun je gemakkelijk en snel terugvinden
  • Je kunt op elk moment en overal oude herinneringen ophalen
  • Je kunt de foto’s gemakkelijk met iemand delen
  • Al je oude en nieuwe foto’s vind je in een wip in één archief
  • Al je foto’s zijn beschermd tegen brand, waterschade of vergeling

Analoge foto’s

Iedereen komt ze wel eens een keer tegen. Schoenendozen met oude foto’s waarvan je eigenlijk niet meer weet waar ze nu ook al weer van zijn. 
Of het nu gaat om je eigen foto’s, de foto’s van je ouders of van andere familieleden, samen met Joan Support kun je oude foto’s leren goed te organiseren. Op deze manier zijn oude foto’s overal en altijd bereikbaar en kun je een stuk eenvoudiger oude herinneringen ophalen.
Daarnaast is het ook een mooi idee om een (digitaal) fotoboek te maken voor bijvoorbeeld een vakantie, jubileum of huwelijk.

Foto’s ordenen

We maken tegenwoordig snel en veel foto’s. Daardoor ontstaat er een onoverzichtelijke hoeveelheid foto’s op je smartphone. Hoe vind je in deze chaos de foto’s van die ene specifieke vakantie? Het is daarom belangrijk om je foto’s slim te ordenen en om een goed systeem te hebben om deze veilig te
bewaren. Door een overzichtelijke structuur van je foto’s kun je ze een stuk gemakkelijker terugvinden. Zo heb je echt wat aan je fotoarchief en zul je een stuk sneller foto’s bekijken om herinneringen op te halen, alleen of juist wanneer je met vrienden of familie samenkomt.

Meer plezier van je foto’s

Het grote voordeel van een georganiseerd fotoarchief is dat je er veel vaker naar zult kijken. Een grote bak met ongesorteerde foto’s, of het nou gaat om fysieke of digitale foto’s, nodigt nu eenmaal veel minder uit om er eens lekker in te grasduinen. Met een geordend foto archief doe je dit veel sneller en
haal je er veel meer uit door telkens weer prachtige herinneringen op te halen.