Ontzorgen
Erna Joan
Professional organizer

Ontzorgen

Na het overlijden van een dierbare van je breekt dikwijls een zware periode aan. Een periode van verdriet en verwerking. Maar ook een zware periode waarin er veel zaken geregeld moeten worden. Zoals de uitvaart, de administratieve afwikkeling bij de notaris en de woning ontruimen en eventueel verkopen. Er komt immers heel veel kijken bij het overlijden van iemand.

Dit alles moet je doen in een verdrietige periode. Bovendien een periode waarin je niet op je sterkst bent. Maar wel wordt het simpelweg van je verwacht. En snel ook omdat alles anders gewoon door blijft lopen. Denk aan bijvoorbeeld abonnementen en vaste lasten. Je moet op zo’n moment wel sterk in je schoenen staan. Zeker als je er alleen voor staat.

Wat je in je hart bewaart, dat raak je nooit meer kwijt. Ik kan je helpen om je te ontzorgen tijdens deze moeilijke periode. Denk aan het uitzoeken en ordenen van eigendommen van je dierbare, het leeghalen van de woning en het helpen met de administratie. En dat op een respectvolle en gestructureerde manier. We kijken immers samen naar wat je bewaart en wat een andere bestemming krijgt.

Jouw voordelen op een rij:

  • Mentale ondersteuning tijdens een zeer moeilijke periode
  • Het gevoel dat je er niet alleen voor staat
  • Snel, effectief en toch respectvol ordenen van alle zaken
  • Objectieve blik over wat je bewaart en wat een andere bestemming krijgt
  • Jij kunt je focussen op de rouwverwerking

Wat is ontzorgen?

Ontzorgen is letterlijk het wegnemen van zorgen. Dat kan op vele momenten maar met name wanneer er een dierbare van je is overleden moet er veel geregeld worden. En daar kun je best wel wat hulp bij gebruiken. Zeker wanneer je bijvoorbeeld enig kind bent en je ouders komen te overlijden. Met het ontzorgen neemt Joan Support veel taken van je over. Zoals het opruimen van de woning, het opzeggen van abonnementen en het uitzoeken van papieren die bij de afwikkeling horen.

Ontzorgen op jouw manier

Iedereen reageert anders op verdriet. De een sluit zich af terwijl de ander niet alleen wil zijn en mensen om zich heen wil hebben. Bij de afwikkeling van zaken van een dierbare kan het soms ook ongemakkelijk aanvoelen dat een vreemde aan de spullen van jouw dierbare zit. Het is daarbij van belang dat dit op een respectabele manier gebeurt en op een manier dat het jou ook echt ontzorgt.
Zodat jij je volledig op andere zaken kunt richten. Jij beslist zelf waar je behoefte aan hebt.

Rouwverwerking

Rouwen is een hectische periode die je vaak zo snel mogelijk wil afsluiten. Allereerst mentaal om het verlies te accepteren en er vrede mee te hebben. Maar daarnaast ook om alles administratief af te ronden. Zoals je dierbaren het gewild zouden hebben. Op deze manier kun je met een trots gevoel zeggen dat jij je dierbaren een laatste eer heb bewezen. Je hebt immers alles naar eer en geweten voor hen afgerond. Dat is absoluut ook iets wat je heel veel zal helpen bij de rouwverwerking.