Opruimen
Erna Joan
Professional organizer

Opruimen

Opruimen kan best een grote uitdaging zijn. Rommel is zo gemaakt en als jij je niet dagelijks met opruimen bezighoudt dan wordt het zeer snel een bende in huis. Het is daarom niet moeilijk om iets voor te stellen bij een woning die al jaren niet opgeruimd is. Zeker wanneer je het moeilijk vindt om afscheid te nemen van spullen en graag van alles bewaart..

Het is daarom van belang om niet te lang te wachten om je woning op te ruimen. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt. En wanneer je opziet tegen het werk dan kun je het beter kamer voor kamer aanpakken. Een stuk overzichtelijker dan een hele woning in een keer op te ruimen.
Opruimen gaat nooit over je spullen, maar het gaat over jou. Ik ga samen met jou op zoek naar een opruimmethode die bij jou past en die je daardoor kunt volhouden. Daarbij help ik je met uitzoeken van spullen. Om zo een onderscheid te maken tussen spullen die je wilt bewaren, die je dierbaar zijn en spullen die je weg wilt doen. Op deze manier maken we jouw woning samen weer leefbaar.

Jouw voordelen op een rij:

  • Een opgeruimd huis of kamer
  • Zelf aanpakken met een methode die bij jou past
  • Een grote last van je schouders
  • Weer een plek waar je zorgeloos kunt leven
  • Voor zowel grote als kleine opruimklussen

Huis opruimen

Je huis opruimen is zo nu en dan echt noodzakelijk. Zo heeft bijna iedereen wel de lenteschoonmaak waarbij een woning goed opgeruimd en schoongemaakt wordt. Wanneer je dit niet doet wordt je woning een steeds grotere bende. En dan hebben we het niet alleen over dagelijks speelgoed
opruimen bijvoorbeeld. Het opruimen van de inboedel gaat erom wat je bewaart en wat niet, en hoe je het bewaart. Zodat alles er geordend uitziet en ook goed terug te vinden is. Met de opruimen tips van Joan Support kom je al een heel eind, maar soms is wat extra hulp nodig.

Kamer opruimen

Voor sommigen is niet de hele woning een chaos, maar alleen een bepaalde kamer. Bijna iedereen
heeft wel een rommelkamer, waar allerlei spullen worden bewaard waarbij het nut of de bestemming niet helemaal duidelijk zijn. Vaak is dat de zolder, maar het kan ook een andere kamer zijn. De zolder opruimen is vaak de start waarna het ook een stuk opgeruimder wordt in de rest van je woning.
Daarnaast zijn de schuur en garage ook twee ruimtes die veelvuldig terugkomen.
Typische ruimtes die vaak even vergeten worden en waar chaos vrij spel krijgt.

Kledingkasten ook

Het opruimen kan ook om iets heel simpels gaan zoals een kast opruimen. Een kledingkast die chaotisch is en maar niet opgeruimd wil worden of blijven. Dan is het handig om eerst een goede
selectie te maken van bijvoorbeeld kleren die je echt draagt, zorgen voor een logische indeling en vervolgens al je kleren netjes te ordenen. Met een beetje hulp ziet je kledingkast er weer fraai uit.