Ordenen
Erna Joan
Professional organizer

Ordenen

We krijgen allemaal talloze brieven en berichten via de post en e-mail. Denk bijvoorbeeld aan rekeningen, contracten en overeenkomsten. Het is belangrijk om hier structuur in aan te brengen zodat je een helder overzicht hebt over jouw rechten en verplichtingen.

Wanneer je jouw papierwerk en administratie niet goed ordent en bijhoudt kan het een hele grote stapel worden. Dan wordt het uitdagend om in deze grote stapel papierenwerk en enveloppen structuur aan te brengen. Zeker om er een begin mee te maken.

Ik kan je echter helpen orde te scheppen in jouw administratie en e-mails. We gaan zo samen aan de slag en zo krijg je weer overzicht over al jouw zaken. En dat door de aanleg van een overzichtelijke administratie. Op deze manier vind je eenvoudig documenten terug op een manier die perfect bij jou past.

Opruimen kost immers nog altijd minder tijd dan zoeken!

Jouw voordelen op een rij:

  • Een overzichtelijk huis door minder rondslingerende brieven en enveloppen
  • Last van je schouders wat een rustgevend gevoel geeft
  • Methode waarmee je het zelf eenvoudig kunt bijhouden
  • Besparing van veel stress en tijd omdat je veel minder hoeft te zoeken
  • Geld besparen omdat je zo ziet welke abonnementen overbodig of te duur zijn

Chaos in archief is geen uitdaging

Iedereen kent het waarschijnlijk wel.
De grote stapel met ‘belangrijke’ papieren en enveloppen die steeds groter wordt. Je hebt immers niet altijd tijd en zin om papieren netjes te ordenen.
En voor je het weet heb je een enorme chaos in je huis. Niets is geordend en ga dan maar eens iets zoeken wat je nodig hebt.

Dat betekent een hele stapel papieren doorspitten, of meerdere stapels als het niet meezit. En vaak is hetgeen je zoekt net die laatste brief helemaal onderaan de stapel. Dat zorgt vaak voor veel stress.

Ordenen is organiseren

Het gaat er bij ordenen ten eerste om dat je een systeem hebt waar je alles gemakkelijk in kwijt kunt. Zo is het zeer eenvoudig om iets terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een ordner met een heldere tab structuur. Zo berg je alle rekeningen en overeenkomsten overzichtelijk op en wanneer je iets nodig hebt vind je het in een wip. Dat geldt ook voor je e-mails.
Met een duidelijke mappenstructuur kun je heel eenvoudig je e-mails archiveren zodat je alles met één klik kunt terugvinden. Dit geeft een heel opgeruimd en zeker gevoel. Je zult je gegarandeerd een stuk minder rusteloos voelen.

Een berg beklimmen begint bij de eerste stap

Zeker als je jouw administratie al een tijdje niet hebt bijgehouden dan kan het een gigantische berg zijn waar je enorm tegen opkijkt.
Daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Om in de eerste plaats een systeem te bedenken die goed bij jou past en die ook eenvoudig te onderhouden is.
En vervolgens gaat het om het sorteren en archiveren. Rekeningen bij rekeningen en natuurlijk gesorteerd per leverancier, op datum. Net zoals met je contracten en overeenkomsten. Zo staat alles netjes bij elkaar en vind je altijd in een oogwenk wat je nodig hebt. Een zeer rustgevend gevoel!