Waar kan je heen met al die troep na het opruimen?
Erna Joan
Professional organizer
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Oude mobieltjes, boeken die je niet meer leest, dozen vol speelgoed, een overschot aan mokken en glazen, kleding. Spullen waar je niets meer mee doet en besloten hebt dat ze weg kunnen.
Niets is fijner als je weet dat de spullen goed terecht komen.
Hieronder beschrijf ik verschillende manieren om die spullen een goede bestemming te geven.

Een eerste manier is om je spullen die weg kunnen te verkopen.

Het voordeel hiervan is dat je een gedeelte van je geld weer terugkrijgt van wat je hebt uitgeven.
Bekende apps zijn bijvoorbeeld Marktplaats en Vinted. Je kan daar allerlei spullen verkopen. 

Op Swopster kan je kleding verkopen of ruilen. Je kunt daar rondneuzen of je iets leuks ziet. Is dat het geval, dan neem je contact op met de eigenaar en plaats je een tegenbod. Dat kan een eigen kledingstuk zijn of een geldbedrag.

Manier twee is doneren.

Door te doneren maak je er iemand (die het hard nodig heeft) blij mee.
Boeken kun je aan bijvoorbeeld een kringloopwinkel geven. Deze zijn door het hele land te vinden. Voor een klein gedrag verkopen zij de boeken dan weer.

Books 4 live is een tweedehands boekwinkel voor het goede doel. Zij stimuleren hergebruik van boeken, door boeken in te zamelen en tegen een eerlijke prijs te verkopen. Vrijwilligers vinden in de winkels een zinvolle tijdsbesteding. En met de opbrengst steunen zij goede doelen.

Bij de stichting kinderzwerfboek willen ze kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Als je hier boeken aan doneert krijgen deze een speciale “neem mee” sticker.
Als een kind z’n boek vindt ( in de wachtkamer, trein, kinderboerderij, kinderzwerfstation)  mogen ze deze meenemen en als ze hem uit hebben, laten ze hem weer verder zwerven.

Je kunt kleding die je niet meer draagt schenken aan Packmee. Op hun site kun je gratis een label printen en dan hoef je de doos alleen nog maar op de post te doen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Kleding kan je ook in de container doen van het leger des heils. Zij verkopen het onder andere aan mensen die moeten rondkomen van een minimumloon.

De Stichting Babyspullen verzamelen gebruikte (en nieuwe) babyspullen in en maken daar babystartpakketen van. Deze worden gegeven aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Afgeschreven IT apparatuur (zoals computers en printers) kan je doneren aan IT Donations.
Nadat alle data verwijdert is, wordt de rest waarde bepaald die wordt gedoneerd aan een zelf te bepalen goed doel.

De Clini Clowns zijn blij met lege cartridges en oude telefoons. Voor elke mobiel ontvangen zij een vergoeding van €3. Daarmee kunnen ze nog meer zieke kinderen plezier en afleiding bezorgen.
Ook KNGF Geleidehonden en stichting Aap maak je blij met je oude mobieltje en lege cartridges.

De derde manier is recyclen.

Bij de H&M of C&A kan je een tas met oude kleding in leveren.
Zo doe je mee aan hun ‘we take it back’ recycling programma en krijg jij 10% korting op een artikel naar keuze.

Heb je nog een oude macbook, iPod of iPad rondslingeren? Alles van Apple kan worden ingeleverd om vervolgens gerecycled te worden. Op hun site kan je lezen welk tegoed je kunt verwachten.

Met deze goede bestemmingen voor je spullen in je achterhoofd, kan je aan de slag met opruimen. Zorg dat je huis niet overvol wordt, maar kijk of je iets kan betekenen voor een ander of voor het milieu. Daar wordt iedereen blij van!

Heb je vragen of heb jij misschien nog meer ideeën voor goede bestemmingen voor spullen na het opruimen, neem dan contact met me op https://joansupport.nl/contact/

vraag hier gratis mijn e-book "12 inspirerende vragen bij het opruimen" aan:

Ik houd ook niet van spam, dus zal je e-mail adres niet misbruiken!