Verhuizen
Erna Joan
Professional organizer

Verhuizen

Verhuizen is vaak een stressvolle periode. Allereerst moet je woning verkoop klaar gemaakt worden door het er netjes uit te laten zien. Vervolgens hoeft niet alles meeverhuisd te worden. Het is belangrijk om voor de verhuizing al afscheid te nemen van overbodige spullen.

Wanneer je al voor je verhuizing zorgt voor minder spullen dan kun je echt met een frisse start in je nieuwe woning starten. Dat bespaart ook nog eens transportkosten tijdens de verhuizing zelf. Of het nu gaat om je eigen verhuizing of die van je ouder(s) wanneer zij bijvoorbeeld kleiner gaan wonen.

Goede verhuisbegeleiding bespaart je veel kopzorgen in deze toch al hectische periode. Ik help je met de begeleiding van je verhuizing. Zo kijk ik met een onafhankelijke blik naar je woning om het verkoop klaar te maken door middel van kleine aanpassingen en een eigentijdse styling. Daarnaast help ik je om al je spullen te ordenen zodat je zelf beter kunt bepalen waar je afscheid van neemt.

Jouw voordelen op een rij:

  • Aantrekkelijkere woning die je sneller en voor een hogere prijs verkoopt
  • Eenvoudiger afscheid nemen van spullen die je niet meer nodig hebt
  • Minder stress en een last van je schouders
  • Kostenbesparing bij de verhuizing zelf
  • Voor jezelf of voor je dierbaren

Verhuizen is een nieuwe start

Een nieuwe woning is een nieuwe fase in je leven. Vaak ook nog in een nieuwe omgeving. Dan is het fijn om echt een frisse start te kunnen maken. Met verhuizingen is de vuistregel wel dat je alles opruimt voordat je verhuist. Anders verhuis je ook alle rommel mee en begin je al direct met een rommelige nieuwe woning. Daar word je natuurlijk niet blij van. Daarom moet je afscheid nemen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is fijn om daar een beetje hulp bij te krijgen, zeker als je zelf moeilijk afstand kunt nemen van spullen.

Snel je eigen woning verkopen

Je hebt je droomhuis gevonden maar dan moet je zelf eerst je eigen woning nog verkopen. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk doen om je droomhuis niet te verliezen. Daarom begint de verhuizing al bij het verkoop klaar maken van je eigen woning. Een rommelige woning verkoopt immers een stuk lastiger aangezien veel mensen niet door de rommel heen kunnen kijken. Wanneer jij je woning opruimt en zorgt voor wat kleine aanpassingen kun jij je woning veel sneller verkopen. En wellicht voor een hogere prijs omdat je woning voor meerdere mensen aantrekkelijk is.

Onafhankelijke blik

Je kunt door de bomen het bos wel zien en vreemde ogen dwingen. Twee waarheden om jou te helpen om overzicht te creëren in wat je echt gebruikt en wat niet. Spullen zijn er namelijk voor om te gebruiken, niet om in een kast op te bergen. Wat kleine uitzonderingen daargelaten. Een onafhankelijke professional kijkt er objectief naar en kan jou helpen om rationele beslissingen te nemen. Op deze manier is een verhuizing geen kwestie van maanden maar eerder van dagen. Zo woon je voordat je het weet in je nieuwe droomhuis!